|

Різдвяний мішок тепер порожній

Дякуємо, що долучилися до збору “Різдвяний мішок” Приємно, що є такі люди, як ви, які хочуть підтримати українських дітей в умовах війни та вимушеного переселення. Ви робите їхнє життя трішки світлішим, теплішим і щасливішим. Різдвяний подарунок був моментом радості. Була їжа і були подарунки. Була радість і спілкування.

Катя є координатором програм допомоги в Пісках і селах. Ось її історія:

Останні дні перед Різдвом були одночасно радісними і дуже важкими. Важко тому, що цього року було ще більше сімей, які потребували допомоги, оскільки в нашому муніципалітеті з’явилося більше сімей біженців. Радість допомагати людям наповнює і надихає.

Також приємно чути слова подяки:

” Я вже давно не відчувала такої доброти по відношенню до нас”, – сказала одна мама.

Ми бачимо, наскільки цей збір до Різдва був високо оцінений. Яким би було їхнє Різдво без їжі та подарунків для дітей?

Це подяка, яка є однією з багатьох …

” Хочу висловити щиру подяку всім, хто вклав частинку своєї душі, праці, доброти, грошей і милосердя в закупівлю продуктів до Різдва.

Ваша допомога була надзвичайно цінною і важливою для нас. Я щаслива, що поруч зі мною є такі люди. Ніякими словами вдячності не передати моїх почуттів.

Бажаю всім вам міцного здоров’я, щастя, сил і наснаги для всієї вашої родини та мирного неба над головою.”

Мама Оксана та діти

Традиції в Домі Друзів

Щороку напередодні Різдва ми з дітьми печемо імбирні пряники у “Домі Друзів”. Це почалося 8 років тому, коли Ханну та Оілі з Фінляндії приїхали в гості до нас у Дім Друзів. Саме Оілі надихнула нас на випікання пряників.

День пряника – улюблене свято дітей. Емоції дітей неможливо передати словами. Маленька Таня сказала, що хотіла б пекти пряники щодня.

У Фінляндії також є чудова традиція, яку започаткували деякі жінки. Вони щороку в’яжуть светри, шкарпетки та інші речі для сім’ї з дітьми.

Це ще один подарунок від щирого серця ♥️

Катерина

Щасливі миті Різдва в Ескільстуні

Кінець 2023 року залишив у моєму серці дивовижні відчуття! 24 грудня ми святкували Різдво разом з Боасом і Міріям та українськими дітьми з їхніми мамами. Це було так дивовижно!

Серед нас були діти, мами, бабусі – велика українська родина. Кожен приніс трохи різдвяного тепла зі своїх домівок у вигляді смачних страв. Атмосфера була затишною. Було таке враження, що ми знаходимося вдома в Україні, а не в далекій Швеції.

Діти отримали подарунки, а їхні щасливі посмішки були найкращим подарунком для нас, дорослих.

Сім’ї отримали приємні подарункові картки на різдвяні свята, щоб купити те, що їм найбільше потрібно. Велика подяка Eva von Celsing, Britt-Marie Jafner та їхнім друзям за цей цінний подарунок!

У Різдвяний день ніхто не відчував себе самотнім – було так тепло і затишно. Я вдячна за цю неймовірну допомогу та надію для українських сімей і дітей, які знаходяться далеко від рідного дому, у місті Ескільстуні.

Таня

Різдвяна вечірка в Домі Друзів

Розповідає Катя О, господиня в Домі Друзів

Кожна історія має свій початок. З чого почалася різдвяна історія? Зі співу ангелів? Чи, можливо, з появою першої різдвяної зірки? З Марії та Йосипа? З народження Ісуса?

Все почалося з великої любові Бога Отця.

“Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне”. (Івана 3:16)

На час святкування Різдва- Дім Друзів перетворився на важливі біблійні місця. На згадку про цей день усім дітям була надана можливість зробити власну унікальну різдвяну зірку.

Діти також отримали цінні різдвяні подарунки та ковдру, яка зігріє їх цієї холодної зими.

І найголовніше – наша історія почалася з любові.

Ви проявили свою любов, підтримавши дітей. Ми хочемо висловити вам щиру подяку.

Команда Дитячого Посольства та Боас і Міріям Адольфі

Поширювати любов

Similar Posts