Відключення електроенергії та енергетичні виклики: тяжка зима для України

Відключення електроенергії та енергетичні виклики: Тяжка зима для України

Міністерство енергетики України видало попередження. Зима може бути теплою, і в такому випадку електроенергії може вистачити, але, незважаючи на це, можливі відключення електроенергії.

Відключення електроенергії можуть стати ще поширенішими в нашому повсякденному житті. Ми вже це відчули минулого року. Виклики, перед якими ми стоїмо цього року, відрізняються. Всі родини повинні думати, як найкраще пережити зиму. Важливо не тільки планувати, але й готуватися до можливих відключень електроенергії.

Є побоювання, що росія набирає силу і цієї зими може здійснити атаки на інфраструктуру, включаючи електроенергію, водопостачання та інше.

Усі організації в нашому регіоні отримали листа із інформацією про можливі відключення електроенергії з 1 жовтня 2023 року. Ми вже накопичили необхідні запаси: дрова, бензин для генераторів, ліхтарі, батарейки, світильники тощо.

Потреби родин у дровах

У цьому році більше, ніж будь-коли, родинам потрібна допомога з дровами. Вже зараз 22 родини звернулися із проханнями про допомогу перед опалювальним сезоном. Багато з них вже відомі нам, оскільки ми надавали їм допомогу минулого року. Крім цього, є багато сімей, які є внутрішніми переселенцями. Вони прибули без нічого, тому ви можете уявити, які великі їхні потреби.

Залежно від того, скільки підтримки нам нададуть, ми зможемо пропонувати дітям та їхнім сім’ям як дрова. Необхідний теплий одяг та взуття. Наша збір коштів “Тепла Зима” триватиме до 24 жовтня.

Економічні виклики сімей з дітьми в Україні

Сім’ї не можуть самостійно забезпечити себе дровами. Вартість дров, бензину, дизельного пального та електроенергії значно зросли. Заробітні плати залишилися незмінними. Витрати сімей зросли через зростання цін на усе: комунальні послуги, продукти харчування, пальне, ліки тощо.

Скільки це коштує?

Вартість дров: Сім’ї мають складності купити дрова самостійно. Вартість на дрова дуже піднялася.

Вантаж з розпиленою деревиною (8 кубічних метрів) разом з доставкою коштує 9200 гривень.

Вартість пального: Вартість бензину та дизельного пального постійно зростає. Поточна ціна: понад 54 гривні за літр.

Вартість електроенергії: Вартість електроенергії також зросла. Поточна ціна: 2,64 гривні за 1 кіловат, порівняно із попередньою ціною 1,44 гривні за 1 кіловат.

Сім’я Оксани

Тепло в холодну пору завдяки подарованій великій пічці від Дитячого Посольства.

Декілька років тому сім’я Оксани отримала від нас подарунок у вигляді пічки на дровах. Ця пічка може виявитися їхнім порятунком цієї зими, якщо їм допоможуть купити дрова.

Зима наближається, і сім’я Оксани хвилюється перед початком холодного сезону. Вони не мають стабільного доходу, а діти все ще ходять до школи. Придбання дров є великим завданням, оскільки у них майже немає грошей навіть на найнеобхідніше.

Оксана поділилася своїми почуттями: “Ми очікуємо відключення електроенергії цієї зими. Але з нашою пічкою ми можемо мати тепло. Якщо у нас будуть дрова. Ми не просто зможемо себе обігріти, ми також зможемо готувати їжу.”

Підтримайте сім’ї з дітьми під час війни та зробіть зиму теплішою в Україні

В Україні, серед теперішньої війни та складних соціально-політичних викликів, багато сімей борються не лише з політичними та соціальними проблемами, але і з наближенням холодних місяців.

Особливо важко дітям та їхнім сім’ям. Часто батьки та старші брати знаходяться на передовій. Це залишає жінок та дітей вдома, щоб вони справлялися з щоденними труднощами. Багато з них стикаються з невпевненістю перед зимою через зростання цін на енергоносії та можливі відключення електроенергії.

Приєднавшись до акції зі збору коштів “Тепла зима,” ви безпосередньо сприяєте забезпеченню цих сімей теплом та безпекою, які їм необхідні для подолання цих важких часів.

Віктор Павлович, керівник Дитячого Посольства в Україні (Програми – Дім Друзів та допомоги).

Кожен внесок, невеликий чи великий, має значення.

Допоможіть дітям в Україні пережити теплу зиму навіть у складний час війни.

👉 Наші реквізити в Україні
По БО Хавер – Р/р UA853006580000026000001101115

в АТ “ПІРЕУС БАНК МКБ”, МФО 300658

P.S. Будь ласка, поділіться цим зі своїми друзями. Дякуємо

Поширювати любов

Similar Posts