РІЧНИЙ ЗВІТ 2023 РОКУ

Боас Адольфі,
Посол і засновник Дитячого Посольства

Минув ще один рік. Усе йде своєю чергою. Принаймні, так зазвичай кажуть, але це не так. Як Посол Дитячого Посольства, я вважаю за честь стояти на сторожі інтересів українських дітей, які перебувають у на війни та в бігах.
Минуло вже понад півтора року з моменту вторгнення Росії в Україну, а війна все ще триває.

“Якщо ти дозволиш своїй відвазі впасти в скрутну годину, то сила твоя буде малою”. Приповісті 24:10

Я дуже вдячний, що всі ми, співробітники Дитячого Посольства у Швеції та Фінляндії, не втратили мужності, а змогли об’єднати зусилля, щоб допомогти дітям і сім’ям в Україні, а також тим, хто втік до Швеції.

Нічого з цього не було б можливим без вашої підтримки. Дякуємо вам за те, що ви також не падаєте духом.

Ті, хто втік сюди, привезли з собою досвід війни

“Ми хочемо миру і спокою, ми мирні люди. Я не хочу, щоб моя країна була зруйнована. Я хочу, щоб всі жили”, – Христина, 13 років

Наше завдання тут – бути щитом для біженців. У нашій країні немає війни, немає повітряної тривоги, яка звучить щодня. Тут це “Мирне небо”, як кажуть українці.

Але серед цього спокою можуть спливати спогади про те, що вони пережили в Україні та під час польоту. Щоб зробити звук м’якшим і тихішим, використовується сордін, наприклад, на трубі.

Це наша робота. Заспокоювати, заспокоювати і заспокоювати. Йти пліч-о-пліч.
Дякую всім, хто надав фінансування.

Дякую всім церквам, компаніям, окремим благодійникам. Дякую також усім, хто був волонтером. Дякую всій команді Дитячого Посольства у Швеції, Фінляндії та Україні.
Особлива подяка Богу, який дав нам силу, мудрість і керівництво для виконання нашої місії.

Боас


Найяскравіші моменти року – це збори, які ми провели!

Дженніфер Равстам,
Голова Дитячого Посольства в Швеції

По-перше, це ті, що ми зібрали минулої зими і відправили на початку року, у січні. І, звісно, ті, що ми провели цієї осені. Дуже цікаво організовувати збори тут, у Гускварні/Йеншьопінгу.

Зацікавленість і зацікавленість дуже великі, і це чудово бачити, як це поширюється від людини до людини. Радість бути частиною неперевершена. Потім дуже цікаво слідкувати за вантажем через соціальні мережі – від всього серця до України і далі в села, додому до сімей.

Це велика радість – і ми відчуваємо велику вдячність нашій команді, яка приймає відповідальність і робить фантастичну роботу.

Ще однією дійсно великою подією був літній табір в Швеції цього року! 

Дарувати дітям дні у Швеції – далеко від повсякденності війни. Те, що діти і наша команда могли приїхати і насолоджуватися днями без авіаспалахів і військового стресу, було дуже важливим.

Знімаю шапку з голови перед Міріам та Боасом, Танею та іншими, хто все зпланував! Для мене особисто це було дуже приємно і весело провести час з нашою командою, хоча, головним чином, ми працювали на кухні, готуючи сендвічі. Просто мати можливість бути разом було значущим.

Дякуємо вам, хто з нами – сподіваємося, що ви будете відчувати себе частиною сім’ї Дитячого Посольства. З вдячністю за роботу у 2023 році ми тепер очікуємо на можливість наповнити 2024 рік любов’ю!

Дженніфер

Віктор Павлович,
керівник Дитячого Посольства в Україні

Знову минув рік, як у моєму житті, так і в житті та діяльності нашої організації. Події в моєму особистому житті тісно пов’язані з моєю роботою, особливо зараз, коли в Україні триває війна, а половина моєї родини знаходиться в безпеці в Швеції, завдяки нашим друзям.

Дитяче Посольство допомагає українцям як в Швеції, так і в Україні усім необхідним. Ми відчуваємо, що ця допомога важлива як морально, так і економічно. Ми щиро вдячні всім, хто був з нами. Все це надає нам впевненість, силу і віру в нашу перемогу. Коли ми разом, ми непереможні.

Я радий, що я можу внести свій внесок у цю роботу. Я щасливий, що наша команда сформувалася протягом років. Кожен вміє робити свою справу і допомагає один одному. Ми постійно розвиваємося і вчимося завдяки нашому головному генератору ідей, Міріам.

Це дозволяє нам розвиватися і виконувати наше завдання. Кажуть, що театр починається з гардеробу, і наша робота починається з нашої бази, тобто нашого дому, офісу і всього, що є “Дому Друзів”. Дякуємо Богу, що нам вдалося вчасно відремонтувати дім. Тепло працює (у нас дров’яне опалення), інтернет, порядок у домі та на ділянці.

Найважливіше – це надавати підтримку сім’ям у складних життєвих ситуаціях і внутрішнім переселенцям. Сім’ям було надано: їжу, одяг, взуття, насіння, рослини, птицю, дрова. Ми приділяємо особливу увагу сім’ям з дітьми, які були змушені втекти зі своїх домівок. А також дітям, які втратили своїх батьків на війні. Все це було можливо завдяки всім вам, хто підтримує цю роботу.

Один приклад допомоги – це можливість надати 17 родинам дров. Приємно бачити, як щасливі сім’ї отримують цю допомогу. Як вони щиро вдячні людям, які підтримали їх у важкий період їхнього життя.

І які фантастичні чотирнадцять днів наші діти провели в літньому таборі в Сульвіку, Ескільстуні. Бачити Швецію, відвідувати кращі атракції, парки, купатися у водоймі, паритися в сауні – все це залишиться в пам’яті дітей назавжди. Ми всі відчули турботу та любов від наших справжніх друзів. За це ми дуже вдячні всім, хто був залучений у літній табір.

Віктор Павлович

Спогади з безліччю моментів

Раїса Миколаївна,
педагог в Домі Друзів

Кожна людська пам’ять містить багато спогадів, як світлих і радісних, так і не таких вже й веселих. З часом більшість з них витираються і не повертаються в пам’ять.

Проте є й ті, які не забуваються і живуть у пам’яті довго, супроводжуючи людину протягом усього життя.

Так ми пам’ятаємо рік 2023

Були чудові і спокійні дні. Такі, коли погода була чудовою, коли діти приходили до Дому Друзів після школи. Вони грали в хованки, спілкувалися, розслаблялися в безпечному середовищі і наповнювали команду Дому Друзів гарним настроєм.

Під час таких днів ти на мить забуваєш, що в Україні триває війна, і в будь-який момент може лунати повітряна тривога.

Я хочу, щоб цей рік запам’ятався саме таким

З веселими дитячими іграми, читанням казок, виставами цих казок. Хлопці, що грають у футбол, і дівчата, які стрибають на батуті, діти, що грають в магазин, перукарню, роблять домашні завдання разом.

Були тривожні дні, які хочеться стерти зі своєї пам’яті

Але цього ми не можемо зробити. Дрони нагадують нам, що війна не закінчилася. Їх збивають, але вони продовжують летіти. Особливо вночі. Можна лише гадати, що думає мати, кладучи своїх дітей спати.

Були дні, наповнені тривогою. Коли діти, які ходять до школи, бігли до бомбосховища. Їм доводилося там залишатися кілька годин. Це вплинуло на їх подальшу поведінку. А завданням команди Дому Друзів було повернути їхню увагу. Ми читали їм казки і грали з ними в ігри.

Ми сподіваємося, що 2024 рік принесе нам МИР

Українці почнуть відновлювати мирні села та міста, виховувати дітей і назавжди витруть всі ці кошмари зі своїх спогадів.

Раїса Миколаївна

Юлія Вакуленко,
бухгалтер та секретар,
Дитячого Посольства в Україні

Війна — це стрес, який не проходить безслідно. Війна — це травма. Кожна травма загартовує. Вона змінила кожного з нас: ціннісно, фізично, ментально, соціально.

Рік минув в надії, що війна в 2023 році закінчиться. Але так не сталось. Будемо сподіватись, що наступного року все ж таки буде наша перемога. Більше не будуть гинути наші люди і не будуть знищуватись наші міста.

В роботі бухгалтерів нічого не змінилось

Законотворці постійно щось змінюють, пишуть, доповнюють. Постійно ускладнюють життя бухгалтерам. Тримають нас в тонусі. Тому я постійно слідкую за цими змінами в інтернеті, щоб нічого не проґавити. Перспективних планів на майбутньє не маю. Та все ж хочеться, щоб в роботі всіх бухгалтерів України нарешті з’явилась якась стабільність.

Цього року наші діти змогли провести літні канікули в таборі в Швеції. На мою думку це був найкращий літній табір в їхньому житті. Дуже вдячна всім хто долучився до цього: організаторам та спонсорам.

Бо діти на два тижні змогли відволіктися від повсякденного життя війни. Дякую всім хто підтримує нас молитвою, словом, фінансами. Завдяки вам існує наша організація. Ви неймовірні. Тому перш за все бажаю всім здоров’я та довголіття. а ще наснаги, щоб і далі нас підтримувати.

Всіх вітаю з наступаючим Різдвом Христовим, Новим Роком! Бажаю всім Божого благословіння на ввесь наступний рік!

А Україні – миру та перемоги!

Юлія , бухгалтер та секретар, Дитячого Посольства в Україні

Катя Овдієнко,
господиня в Домі Друзів

Кожен з нас пережив цей рік по своєму, але всіх об’єднувала віра в перемогу. В Україні немає жодної родини чиї родичі, знайомі чи друзі не перебувають на війні чи не виїхали за кордон або не стали ВПО (внутрішньо переміщені особи) чи втратили роботу.

Наші ранки вже давно починаються не з фрази «як справи?», а з питання «ви вже читали новини?». В такі моменти розумієш, що ми переживаємо події, що стануть новою історієї України. Взимку тривало постійне відключення електроенергії і вечори наповнені темрявою.

В надії що все скоро закінчиться минула весна. Світлом влітку стала довгоочікувана поїздка до Швеції. Особисто для мене, мого сина та всіх дітей, що були з нами це перша подорож за кордон. Діти мали змогу весело, цікаво і пізнавально провести час, знайти нових друзів, відчути підтримку і турботу всіх людей які займалися організацієї і проведенням дитячого табору.

Питання від дітей було тільки одне «а наступного року ми поїдемо до Швеції?». Восени діти пішли до школи, частина з них не повернулася до України, але є діти, що через війну переїхали до села. Тому є і нові діти, які почали відвідувати Дім Друзів і Недільну школу цього року.

Ми раді, що у дітей є можливість хоча б на декілька годин забути про повітряні тривоги і мати щасливе дитинство. Діти з нетерпінням чекають нових зустрічей, цікавих розмов і творчих поробок. Цього року бажання на всіх одне – перемога.

Вашу турботу і підтримку ми відчували упродовж року, дякуємо кожному, хто допомагає Україні в цей нелегкий час. Бажаємо гарних свят, здійснення бажань і миру.

Катя, господиня в Домі Друзів

2023 рік- рік війни

Катерина Волошина,
координаторка програм допомоги в Пісках та селах

Війна тривала, але ми не втрачали надію на те, що вона майже ось- ось закінчиться. Ще один місяць, два місяці, ще один місяць. Надія не покидала нас весь рік .

Завдяки вашій допомозі, вашій турботі та любові до українського народу ми змогли допомагати людям.

Ми відчували вашу допомогу, вашу турботу, ваше співчуття. Це те, що ви надали нам у цьому році. Ваші вчинки, думки та надії дали нам терпіння і силу продовжувати нашу роботу.

Весняний збір

Завдяки вам люди могли висаджувати та збирати власні овочі. Весняний збір допоміг багатьом людям.

Внутрішнім переселенцям, які не мали можливості купити насіння. Завдяки тим, хто долучився до весняного збору, багато сімей мали їжу на столі під час важких воєнних часів.

Чудова подорож до Швеції – літній табір для дітей

Діти мали можливість забути, що таке війна, що постійні сирени не будуть чути вночі.

Шкільний старт – 1 вересня

Завдяки тим, хто долучився до шкільного збору, діти отримали одяг, взуття та навчальні матеріали.

Ми отримали багато ящиків одягу зі Швеції

Ця допомога збиралася з любов’ю, і з любов’ю ми розподіляли одяг.

Через війну люди втратили свої домівки та роботи. Завдяки вам сім’ї змогли отримати допомогу.

Ваші теплі ковдри зігріли багато сімей. Ваша підтримка відчувається в усьому. Ми відчували світло, коли його не було, оскільки ви його нам подарували.

Ми збирали світильники, ліхтарі, батарейки та багато інших речей, які зігрівали душі наших сімей.

Дякуємо за все, що ви робите, дякуємо за вашу допомогу.

Мрії на майбутнє? 

Нехай війна скінчиться.

Катерина, координаторка програм допомоги в Пісках та селах

Світлана Осадчук, координаторка
програми допомоги в Києві

Багато вражень і думок, приємних і не дуже, у 2023 році

Незважаючи на війну в Україні, наша команда змогла привезти дітей у літній табір до Швеції. Дякуємо вам, хто зробив це можливим. Для мене було дуже приємно бути там і зустрітися з усіма, кого ми так довго не бачили.

Я хочу подякувати всім вам за підтримку і теплоту, яку ви передали дітям і мамам у Києві.
З великою вдячністю вони отримали постільну білизну, ковдри, продукти харчування, гроші на оплату рахунків за електроенергію, шкільне харчування, медикаменти.

Я хочу подякувати всім вам за підтримку і тепло.
За те, що ви не забували про нас протягом року і ми відчували вашу турботу кожного дня

Сподіваємося, що війна закінчиться і в новому році українці зможуть жити в мирі, а не в стресі.

2023 рік – між спогадами та надією

Таня Вірозуб, координаторка програми
допомоги сім’ям українських біженців “Лівліна”

2023 рік викликає у мене дивне відчуття, ніби він пройшов повз мене. Цей рік я жила або спогадами про минуле, яке було до війни, або думками про майбутнє, коли війна закінчиться. Якось так, ніби я жилау 2023 році в очікуванні “мого справжнього життя”.

Моменти, які я запам’ятаю з 2023 року назавжди

І це люди! Прості, звичайні люди з великими серцями. 2023 рік подарував мені можливість познайомитися з чудовими людьми у Швеції.

Протягом року багато людей допомагали українським сім’ям як тут, в Ескілстуні, так і в Україні.

Літній табір у Сульвіку, Ескілстуна для дітей з України став для мене найкращою подією року. Я хотіла би дати “Оскар” кожному з вас, хто зробив цей табір реальністю.

Мене також дуже зворушила доброта звичайних людей під час зимого збору під гаслом “Тепла зима“. Багато, дуже багато людей хотіли зробити свій внесок.

Щоденна турбота про українські сім’ї в Ескілстуні – це те, що зігріває моє серце кожного дня. Нам допомагають їжею, одягом для дітей і просто добрими словами. Це дуже багато значить.

Я хочу обійняти всіх, хто був зі мною у 2023 році, хто підтримував мене, моїх дітей та українські родини. Вітаю вас з Різдвом Христовим та Новим роком. Божого благословення вашим родинам. І, як кажуть, ласкаво просимо у 2024 рік!

Нехай 2024 рік буде роком миру. Миром в кожній країні, миром в кожній родині і миром в кожному серці.

Коли я була маленькою, моя бабуся казала, що ми можемо пережити все, аби тільки не було війни. Тоді я не розуміла значення цих слів. Тепер я знаю, що вона мала на увазі.

Таня , координаторка програми допомоги сім’ям українських біженців “Лівліна”

Дякую за твоє золоте серце та турботу про дітей України

Міріам Адольфі, міжнародний
координатор та засновник

Величезна подяка всім вам, хто виявив свою турботу та підтримку дітям, які знаходяться серед війни та які тікали від війни. Твоя щедрість та доброта дійсно змінили їхнє життя, а також моє життя. Дякую за те, що ви ділитесь своїми думками, молитвами та своїм часом, грошима… щоб допомогти дітям України.

Це дивовижно бачити, як люди, такі як ти, роблять світ кращим, особливо для дітей, які потребують додаткової любові та безпеки. Я також вдячна за багато розмов, підбадьорюючих листів та вдячних вигуків упродовж року.

Давайте продовжимо поширювати любов та співчуття, щоб зробити світ кращим місцем для всіх. Без Бога, без тебе, ми можливо, не змогли б допомагати українським дітям і сім’ям. Тоді, можливо, хроніка подій за 2023 рік виглядала б інакше.

З Різдвом Христовим та Новим роком !

У цьому річному звіті за 2023 рік команда Дитячого Посольства хоче подякувати вам і привітати з Різдвом Христовим та Новим роком. Ми робимо невелику перерву і повернемося в мережу на другому тижні січня.

Міріам, міжнародний координатор та засновник

Поширювати любов

Similar Posts