Юля 10 років на посту бухгалтера в Дитячому Посольстві

Привіт, мене звуть Юлія. В нашій дружній команді я “виконую роль” бухгалтера. І цього тижня вам прийдеться читати мою писанину😀

Робота бухгалтера захоплююча, але “небезпечна для здоров’я”

Сьогодні рівно 10 років, як я працюю в організації. До цього я працювала в госпрозрахунку, потім в бюджеті. В Україні від виду діяльності підприємства, залежить специфіка роботи бухгалтера. Робота бухгалтера в Україні – це наче щодня відвідувати американські гірки. Бо законотворці постійно щось змінюють. І коли ти лягаєш ввечері спати, то не знаєш, що на тебе чекає зранку, коли ти прийдеш на роботу і зяглянеш в інтернет.

Особливо вся складність роботи проявилась з початком війни в нашій країні. Окупація, відключення світла, відсутність інтернету – це все впливає на роботу бухгалтера. На початку війни, коли ми місяць провели в окупації, то найбільше я хвилювалась не за себе. Хвилювалась, щоб нічого не сталось з ноутбуком та телефоном, бо в цих гаджетах вся моя робота. Хвилювалясь, що в кінці місяця я маю сплатити податки, а доступ до інтернету відсутній. Подання квартальної звітності теж було б неможливе. Я молилася, щоб Бог щось придумав. І Бог почув мої молитви. Ми змогли виїхати і я змогла виконувати свою роботу.

Але на цьому випробування не закінчилися. Восени росіяни почали обстрілювати критичну інфраструктуру. Вони руйнували нашу енергетичну систему. Ми залишились майже без світла. Світло ми отрумавали за графіком: 2 години – є, а 6 годин – немає. Інколи і довше не було. Відсутність світла було наслідком відсутності інтернету. Тому і планувати свою роботу приходилось відповідно до графіків відключення.

Банківська система України

Те як працює наша банківська система мені подобається, хоча є деякі “але”. Та вони не такі критичні.

З початком війни наш банк дещо змінив правила роботи з клієнтами. Як на мене, то більше змін в кращу сторону. Бо тепер не обов’язково їхати в банк, щоб передати документ. В перші місяці війни цього фізично зробити було неможливо. Зараз це економить мій час. Все можна робити через клієнт-банк або електронну пошту. Ставиш на документі підпис і печатку. Скануєш. Відправляєш.

Платіжні картки в яких закінчився термін використання лишаються дійснимі до закінчення вийськового стану. Ними можна користуватись в магазинах, знімати готівку. От тільки з оплатою в інтернеті можуть бути проблеми.

Але в дечому ускладнилась робота. Платежі в валюті почали моніторити прискіпливіше. Потрібно надати більше інформації та пояснень чому і для чого ми це робимо. До цього я ставлюсь з розумінням. В країні війна, і це стандартні засоби перевірки.

Сім’ї з дітьми – це майбутьнє України

В Україні війна триває з 2014 року. Та тільки після повномасштабного вторгнення вплив війни на економіку став відчутний. Багато сімей з дітьми виїхало з країни. Причини були різні. Загроза життю, втрата домівки, лишились без роботи.

Багато з тих хто лишився живуть на межі виживання. Особливо в селах. Роботи не має. А якщо вона є, то зарплата мізерна. ЇЇ не вистачає навіть на базові потреби сімей.

Але світ не без добрих людей. Дякувати Богу, ми маємо багато друзів за кордоном. Вже майже протягом 2 років ви постійно нам допомогаєте. Дякую Вам, що підтримуєте нас. Для нас тут це дуже важливо. Особливо за Ваші молитви 

“А ви будьте міцні, і нехай не слабнуть ваші руки, бо є нагорода для вашої чинности!” 2 Хроніки 15:7

P.S.- Відволікатись від всього поганого в ці важкі часи – мені допомагає випічка. Готування різного роду десертів для дітей Дому Друзів. Наші дітки – мої найкращі клієнти. Завжди дякують за смаколики.

Юля

Поширювати любов

Similar Posts