|

Світло в темряві – це ти

Цей текст є даниною поваги кожній людині, церкві та організації, які допомогли зробити життя дітей і сімей, що потребують допомоги, яскравішим під час війни в Україні.

Ми бачили, як любов і турбота поширюються через кордони. Ваш дар забезпечив тепло, одяг… надію для тих, хто зіткнувся з суворою зимою.

Я сподіваюся, що ця публікація в блозі може дати уявлення про роботу, яка проводиться в Україні, а також підтримати і дати надію дітям, які втекли від війни до Швеції або Фінляндії.

/ Міріам , засновниця, міжнародний координатор

Дитяче Посольство поширило свою діяльність і В Ескільстуні, коли почалася війна в лютому 2022 р. Матері та діти з нашого регіону втекли від війни і приїхали до Ескілстуни.

/ Міріам , засновниця, міжнародний координатор

389 кг любові та тепло для дітей в Україні

Автор Таня, координатора програми “Дитячого Посольства – Лівліна”

Жовтень характеризується не лише зміною погоди та першими холодами, але й безмежним теплом у людських серцях.

Наше гасло “Зробимо зиму в Україні теплішою” стало девізом місяця, об’єднавши місцеве населення в одну велику родину співчуття та доброти. Жителі Ескілстуни жертвували теплий одяг, взуття, гроші на дрова та багато іншого, готові поділитися теплом з українськими сім’ями.

Нам вдалося відправити в Україну два вантажі загальною вагою 389 кг. Це просто неймовірно.

Українці, які знайшли притулок тут, в Ескілстуні, не тільки приймають допомогу, але й допомагають. Вони розсортували і спакували дорогоцінний вантаж теплих речей. Взаємна підтримка та колективні зусилля вражають.

Щиро дякуємо всім вам. Це неймовірно і дивовижно бачити так багато людей, які об’єдналися, щоб підтримати сім’ї в Україні взимку. Щиро дякую всім вам. Ви справді надзвичайні люди з великими серцями.

‌Допомога на місці: одяг і тепло для українських дітей

Автор Катерина, координатор програм допомоги в селі Піски та навколишніх селах.

Цього місяця ми зігріваємо сім’ї

Ми отримали багато гуманітарної допомоги зі Швеції та Фінляндії у вигляді теплих речей, а це 96 коробок з одягом.

Це тепло, яке ви зібрали і передали сім’ям в Україні. Ця допомога є надзвичайно важливою саме зараз, коли багато сімей втратили свої домівки і потребують допомоги. У нас також є внутрішні біженці, які приїхали в наш район, і ми підтримуємо їх, як можемо.

Ми почали доставляти сім’ям дрова, що також є дуже важливою допомогою. Більшість людей, які отримують дрова, – це матері-одиначки, які не в змозі самі забезпечити свої сім’ї дровами.

Заготівля дров – це важка праця, яка коштує 9 200 гривень, що становить близько 3 500 шведських крон за вантажівку. Така сім’я не має фінансових можливостей придбати дрова за рахунок державної підтримки. Без вашої підтримки вони та їхні діти голодували б, щоб дозволити собі купити дрова.

Ми також почали доставляти одяг сім’ям з дітьми.

Мужність в умовах війни: тепло в зруйнованій Україні

Віктор Павлович, наш місцевий керівник, розповідає, як війна вплинула на повсякденне життя кожного з нас. Ніщо не залишилося таким, як було, і водночас незвичне стало буденним.

“У нашому регіоні через певні проміжки часу звучить сирена повітряної тривоги. Це попереджувальні знаки. Ми активно працюємо над заходами безпеки. Школи та дитячі садочки відкриті. Діти навчаються у звичайному режимі, але коли лунає сигнал тривоги, вони повинні поспішати в укриття.

У жовтні ми підготувалися до холодів і додали 80 кубометрів дров до нашої котельні в Домі Друзів . Котел також був капітально відремонтований і готовий подавати тепло. Коли пішов дощ і температура впала до нуля, ми почали опалювати нашу будівлю. Тепер у Домі Друзів тепло і затишно. Всі діти і команда, що працює тут, щасливі і вдячні за тепло.

Щоб підтримати сім’ї в нашому регіоні, ми проводимо кампанію “Тепла зима”. Багатьом людям важко купити дрова на холодну зиму. Ми ретельно оцінили їхні потреби. Вже шістнадцять сімей звернулися до нас за допомогою.

Ми швидко та ефективно отримуємо життєво необхідну допомогу зі Швеції та Фінляндії через транспортні компанії та Укрпошту. Без затримок ми дбаємо про те, щоб її отримали всі, хто її потребує”.

Світло надії в Києві: віра в майбутнє через спонсорство та допомогу

‌У самому серці Києва, де опір зустрічається з відвагою, ви поширюєте світло в тіні війни через Дитяче Посольство. Завдяки вашій підтримці посмішки та надія розквітають, і разом ми будуємо фундамент для безпечного майбутнього наших маленьких героїв.

Багато з “наших дітей”, для яких Дім Друзів став “другою домівкою”, вже виросли. Вони стали студентами в Києві та інших містах. Вони продовжують отримувати спонсорську підтримку.

Якщо ви є спонсором у Фінляндії та Швеції, дякуємо вам за створення зв’язків турботи та спільноти. Ваш внесок дає молодим людям можливості і віру в майбутнє в той час, коли кожен жест турботи має значення.

På bild: Svitlana och Katerina sorterar hjälpen som kom från Sverige

Я поїхала в Піски, щоб допомогти сортувати одяг, який прийшов зі Швеції. Відібрала багато теплих речей для дітей у Києві. Дякую за таку необхідну допомогу.

Цього місяця ми купили продукти харчування для наших сімей у Києві, а також отримали посилку з Фінляндії. Всі дуже вдячні за допомогу.

/ Свєта, координатор програм допомоги у Києві

Сміх і безпека серед бурі: Дім Друзів вітає майбутнє

‌Дім Друзів – серце всієї нашої роботи в Україні. У селі Піски стоїть Дім Друзів, дім для дітей. В якому панує тепло і безпека. Тут, у цьому маленькому селі в Україні, ми відкриваємо свої двері у світ, де дитячий сміх лунає голосніше, ніж війна. Звідси ваша любов і подарунки дійдуть до сімей, які цього потребують.

Уявіть собі місце, де гратися та навчатися весело. Місце, яке стає другою домівкою для дітей, які діляться мріями та відіграють головну роль у власних пригодах та іграх.

З нами діти можуть бути дітьми. Уявіть собі будинок – будинок, де ніколи не вщухає сміх, де вирують гра і цікавість. Де харчування приходить не тільки у вигляді їжі, але також у вигляді знань і підтримки в навчанні, з радістю гри і дозвілля, де вихідні дні наповнені недільною школою і Божою любов’ю.

І коли звучать зуки серен і темніє небо, ми разом.

Це Дім Друзів – маленький оазис посеред неспокійного світу.

Інсайт від Дому Друзів

Автор Раїса Миколаївна, педагог

Цей місяць видався досить теплим. Більшість часу діти проводили на свіжому повітрі. Вони грали в різні ігри, стрибали на батутах, грали в м’яч.

Останній тиждень осені – це ще й осінні канікули. Ми чудово провели час, ходячи до лісу та насолоджуючись гарною осінньою погодою. Ми зробили багато чудових фотографій на згадку.

Відвідали бібліотеку. Діти принесли книги для читання. Цікаво було спостерігати, як Артем читав на прогулянці, а потім продовжував читати на дитячому майданчику. Читання – це зникаючий вид. У наш час дуже важко заохотити дітей до читання.

Час звітування в часи глобальних потрясінь

Автор: Юлія, бухгалтер – секретар

Минув ще один місяць. У моїй роботі це особливий місяць – здача квартальних звітів. Цього разу форма звіту була дещо змінена, тому мені довелося переглянути онлайн-семінар, щоб правильно його заповнити.

Також цього місяця почалася війна в Ізраїлі. Ми не можемо ігнорувати це. Ми відчуваємо їхній біль, як свій власний, бо знаємо, що таке війна.

Квітуча надія

Автор: Катя, господиня в Домі Друзів

“Тож дбайте, щоб ви не чинили, як нерозумні, а як мудрі, і цінуйте час, бо дні згубні”. Ефесян 5:15-16


Незалежно від погоди, пори року і місяця, часу доби чи дня тижня, ми завжди пам’ятаємо про складні часи, які переживає наша країна і ми самі.


Раніше ми вчили про війну в школі і читали про неї в книгах, а зараз переживаємо події, які з часом стануть новою історією України.


“І в Твоїй книзі записані всі дні, призначені для мене, коли їх ще не було. ” [Псалом 138:16].


Робота кожного є важливою. Мені пощастило працювати в команді, де кожен виконує свою роботу, і де всі мають спільну мету – допомогти дітям. Діти в Україні – це діти війни.


Коли живеш у постійному стресі і тривозі, важливо знайти щось, що може відволікти і принести радість. Я знайшла своє – це квітникарство. Мені подобається бачити результати своєї праці – їх чудовий аромат і цвітіння. Кожна квітка в Будинку Друзів – як дитина, яка любить сонце, має свій характер. А головне, діти, як і квіти, потребують нашої турботи та уваги. Діти – це квіти нашого життя і нашого майбутнього.

Спасибі !

/Міріам

Поширювати любов

Similar Posts