Від волонтера до голови: моя подорож з Дитячим Посольством

Привіт! Мене звати Дженіфер Равстам, і я є головою Дитячого Посольства в Швеції. Я займаю цю посаду з 2009 року. Це зобов’язання, яке мені дуже близьке до серця.

Перший раз в Україні


2002 рік був тим роком, коли я вперше приїхала до України. Це була любов з першого погляду. Мені одразу сподобалася країна, люди та культура. Це була поїздка з гуманітарною допомогою, яка відбулася в Україну та Молдову.

Перші зустрічі та враження


Ось короткий огляд моєї історії. Тоді вперше я зустріла Мір’ям та Боаса. Повернувшись додому, я почала вчити російську мову, на випадок, якщо мені знову доведеться туди їхати.

Волонтерська робота та подорожі


Я повернулася вже наступного року. Протягом наступних літ я допомагала як волонтер. Частково в дитячому таборі біля моря, але також в Піскі в Домі Друзів, який почав формуватися у 2003 році. Я рада, що навчалася, бо тоді я мала можливість їздити туди літом. Це були фантастичні подорожі, але не без викликів.

Унікальні досвіди


Я поверталася туди кілька разів. Або коли я грала у футбольній команді Віктора, будучи єдиною дівчиною на полі.

Підготовка до літнього табору

Літній табір поза межами Ескільстуни наближається стрімко, і, можливо, на момент вашого читання він вже відбувся. Тут, в Huskvarna, ми готуємось усією родиноою, бути там на першій половині табору. Ми підготували “велику табірну битву”.

Медалі та спогади з табору

Наш старший син придумав чудову ідею, що всі діти повинні отримати спеціально розроблену медаль за їх участь у табірній битві, а також як спогад з табору. Як приємно, що цього року табір відбудеться в Швеції. Ми вже раніше говорили про це, і тепер відчуваємо радість від можливості провести табір подалі від буденності війни. О, як ми бажаємо, щоб це стало оазісом, відпочинком від складнощів, для всіх, хто там буде.

Назад у часі: волонтерська робота 2003

Повернувшись “заповненими” додому, кожен по-своєму, я згадую літо 2003 року – вже 20 років тому. Це була моя перша робота як волонтера для “Дитячого Посольства”. 2-3 тижні в дитячому таборі в Скадовську на Чорному морі. Там я також вперше зустріла нашого нинішнього керівника команди в Україні, Віктора, який був там як лідер. І ще одна учасниця нашої команди, Света, яка тоді була там як учасниця табору.

Постійна співпраця та вдячність

Подумати тільки, ми тепер, через 20 років, продовжуємо нашу співпрацю. Я така рада і вдячна Віктору, Свєті та іншим челанам команди, за все, що вони роблять кожен день для дітей і сімей.

Про Скадовськ та трагічні новини

Говорячи про Скадовськ, я читав кілька місяців тому про жінку, медсестру Тетяну, яка протестувала проти війни. Її вивели в центр Скадовська, який розташований поблизу Херсона, і публічно повісили. Це, і всі інші жахи, важко сприймати.

Постійна робота та вдячність

Ми продовжуємо нашу роботу серед всього цього – і це завдяки Вам ми можемо це робити. Дякую за вашу підтримку та залученість! І з побажанням приємної осіні.

Я сподіваюсь і бажаю, щоб Дитяче Посольство та Дім Друзів були і продовжуватимуть бути безпечною гаванню для дітей, де вони можуть відчути Божу любов. Щоб вони могли відкрити для себе силу віри та відчути, що вони не самі у своїй боротьбі, незалежно від своєї життєвої ситуації.

Збір: тепла зима незабаром стартує!

Політика “Дитяче Посольство” у зв’язку зі зборами полягає в тому, що ви повинні залишити одяг і взуття, які готові до передачі відразу. Ми хочемо давати одяг і взуття, які є цілими і чистими. І у нас, в “Дитячому Посольстві”, немає можливості прати і ремонтувати одяг чи взуття. Отже, уникайте пошкодженого одягу та взуття. Будь ласка, виперіть всі речі і взуття. (Взуття також можна прати в пральній машині). Заздалегідь дякуємо!

З повагою, Дженніфер
Голова “Дітячого Посольства” в Швеції.

Поширювати любов

Similar Posts