|

Недільна школа у Домі Друзів – головна подія тижня

Головна подія тижня – недільна школа по суботах у Домі Друзів. Щотижня я долаю довгий шлях, 18 миль в обидва кінці, щоб забрати понад 20 дітей з восьми різних сіл. Діти сміються і балакають, а наш мікроавтобус наповнюється радісним гудінням.

Це не просто дитяча поїздка – це подорож до головної події тижня: недільної школи, оазису миру і радості.

Це незабутній момент для дітей, коли вони залишають свої турботи позаду і натомість наповнюють свої серця спілкуванням і радістю. Я щасливий, коли збираю разом ці маленькі душі з восьми сіл.

Надзвичайно важливо, особливо під час війни, дати цим дітям можливість бути просто дітьми – сміятися, гратися і навіть плакати разом. Вони можуть бути такими, якими мають бути діти – вільними і сповненими життя.

У нашій недільній школі вони п’ють чай, їдять перекуси і занурюються в біблійні історії. У них також є безпечне місце, де вони можуть висловити свої думки і почуття через молитву і пісню.

Ділитися цими моментами означає все в той час, коли зовнішній світ такий непевний і страшний. Тут, серед хаосу війни, створюється простір надії і світла, де діти можуть знайти силу і розраду.

Віктор Павлович, керівник локального майданчика

Недільна школа в Домі Друзів

“Мені подобається недільна школа, тому що там я можу зустрітися з друзями. Ми також читаємо Біблію. Біблія допомагає мені чути Бога, розвиватися, дізнаватися щось нове і корисне”. Аня, 10 років.

Так ми починали

Тетяна Висоцька, керівник недільної школи

Наша перша зустріч з Домом Друзів у селі Піски розпочалася у вересні 2014 року на запрошення сестри Марії з Бобрика. На той час у нас був графік, згідно з яким ми мали відвідувати село раз на місяць.

Ранні ранки на залізничному вокзалі стали частиною нашої рутини, де ми сідали на потяг о 06:15. Трохи більше ніж через півтори години в переповненому вагоні ми прибували до Бобровиці. Там нас завжди зустрічав пастор Олександр, який підвозив нас останню частину шляху до Пісків.

Зміни в розпорядку дня

З часом наша команда стала єдиною, хто приїжджав сюди, тому ми почали робити це частіше – двічі на місяць. Бог благословив нас, і тепер ми їздимо не потягом, а церковним мікроавтобусом, що значно економить час.

Дев’ять років недільної школи в Домі Друзів

За ці роки недільна школа побачила багато облич – дітей, які виросли разом з нами, і нових друзів, які тільки починають відвідувати її. Є діти, які приходять регулярно протягом багатьох років. Без них було б важко уявити продовження.

Іноді ми були маленькою групою з 15 осіб, іноді великою юрбою з 30 осіб, але зазвичай нас було близько 25 осіб, розділених на три групи.

Радість служіння дітям

Хто ці діти, які приходять до недільної школи? Вони допитливі і сповнені питань. Іноді тихі, іноді галасливі і повні енергії.

На наших заняттях діти :

  • грають в ігри
  • виконують веселі завдання
  • роблять щось своїми руками
  • вивчають Біблію
  • вчать золоті вірші
  • співають пісні
  • роблять зарядк
  • дивляться сценки, фільми або мультфільми
  • самі ставлять сценки
  • розфарбовують або малюють
  • готують смачну їжу

Кожне заняття – це пригода.

Божа любов

Коли ми говоримо про Бога та Його любов до нас людей, показуємо Його характер, ми завжди намагаємося зробити це цікаво і доступно для дітей.

Ми вдячні всім, хто так чи інакше долучається до цієї роботи, адже це спільна Божа справа, яка повинна продовжуватися.

Недільна школа – у важкі часи в Україні

‌Катя, господиня Дому Друзів

Україна переживає важкі часи. Наближається зима з холодними вітрами і перебої з електрикою стануть звичним явищем.

Минулого тижня діти зробили щось особливе – вони створили дивовижні ліхтарики. Маленькими пальчиками вони гнули і клеїли, створюючи ліхтарики, які світяться, як зірки вночі.

Ці ліхтарики не просто світять у темряві, вони – немов маленькі дзеркальця дитячих сердець, які світяться яскраво і чисто.

І коли світло ліхтарика осяює дитячі обличчя, коли ми розповідаємо історії та співаємо разом, ви можете побачити його – серце недільної школи. Тут кожна дитина дізнається, що вона важлива, що у неї є надія.

Ми всі потребуємо світла в нашому житті, не тільки влітку, але й взимку, вдень і вночі.

І як сказано в Псалмі: “Твоє слово – світильник для моєї ноги, світло на моїй стежці”
[Пс. 118: 105].

Це наші ліхтарі, але це також Боже Слово, яке допомагає нам бачити ясно в найтемніші часи.

Поширювати любов

Similar Posts